Technologie onderdeel van Techniekdag de Liemers

DIDAM – Omdat de technische branche verbreedt door digitalisering en robotisering is Techniekdag de Liemers dit jaar uitgebreid met technologie. Techniekdag de Liemers vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 mei in de markthal in Didam.

Ook vorig jaar werd de Techniekdag in de markthal in Didam gehouden.

Met de toevoeging ‘Technologie’ is het logo van de Techniekdag wil de organisatie laten zien hoe breed de sector is. “De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan”, zegt ze. “Tijdens de Techniekdag presenteren scholen en bedrijven doeactiviteiten, zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek.”

De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. Bezoekers kunnen onder andere een vogelhuisje timmeren, een muurtje metselen of een band verwisselen. Maar een eigen game maken, elektrisch snijden als een chirurg of VR-opdrachten uitvoeren is ook mogelijk.

Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers. In de projectgroep zitten verder vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. De Techniekdag in Didam begint om 10 uur en eindigt om 16 uur. De toegang is voor iedereen gratis.Facebooktwittergoogle_plus