TC Waskupen geeft beloning van Barghse Jonges aan goede doel

’s-HEERENBERG – De Technische Commissie van d’Olde Waskupen geeft de beloning die ze kreeg voor het opbouwen en afbreken van de accommodatie voor het concert van de Barghse Jonges afgelopen jaar aan Bergh in het Zadel. De carnavalisten kregen een bedrag van 1470 euro, bedoeld voor hun clubkas.

Ruim twintig techneuten van d’Olde Waskupen waren bij Hotel Heitkamp aanwezig om de cheque over te dragen aan Theo Mijnen. Foto Robin Sommers

De vraag was toen wat met dat geld te doen. Zelf hadden ze het eigenlijk niet nodig. Toen opperde iemand het idee om het aan Bergh in het Zadel te schenken. Dat voorstel werd met algemene stemmen aangenomen.

Om die reden kwam een afvaardiging van Bergh in het Zadel afgelopen dinsdag, de normale werkavond van de technische carnavalisten, naar Hotel Heitkamp waar de Technische Commissie een ‘werkbezoek’ aflegde om de opknap van het ’s-Heerenbergse hotel te bekijken. Robert Spekking, één van de toppers van de technische ploeg bij de opbouw van de tent, mocht namens de carnavalisten de cheque van 1470 euro overhandigen aan Theo Mijnen, voorzitter van Bergh in het Zadel.

Vanzelfsprekend toonde Mijnen zich erg erkentelijk. Hij wist te vertellen dat de voorbereidingen van de grote fietstocht in mei zo goed lopen dat het goede doel, geld voor onderzoek naar therapieresistentie acute leukemie bij kinderen, al bijna binnen is. In overleg met dokter Bart Timmers is het bestuur van Bergh in het Zadel op zoek naar nog een extra goed doel.Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.

Reageer op dit bericht, log in met behulp van facebook