TC Waskupen geeft beloning van Barghse Jonges aan goede doel

’s-HEERENBERG – De Technische Commissie van d’Olde Waskupen geeft de beloning die ze kreeg voor het opbouwen en afbreken van de accommodatie voor het concert van de Barghse Jonges afgelopen jaar aan Bergh in het Zadel. De carnavalisten kregen een bedrag van 1470 euro, bedoeld voor hun clubkas.

De vraag was toen wat met dat geld te doen. Zelf hadden ze het eigenlijk niet nodig. Toen opperde iemand het idee om het aan Bergh in het Zadel te schenken. Dat voorstel werd met algemene stemmen aangenomen.

Om die reden kwam een afvaardiging van Bergh in het Zadel afgelopen dinsdag, de normale werkavond van de technische carnavalisten, naar Hotel Heitkamp waar de Technische Commissie een ‘werkbezoek’ aflegde om de opknap van het ’s-Heerenbergse hotel te bekijken. Robert Spekking, één van de toppers van de technische ploeg bij de opbouw van de tent, mocht namens de carnavalisten de cheque van 1470 euro overhandigen aan Theo Mijnen, voorzitter van Bergh in het Zadel.

Vanzelfsprekend toonde Mijnen zich erg erkentelijk. Hij wist te vertellen dat de voorbereidingen van de grote fietstocht in mei zo goed lopen dat het goede doel, geld voor onderzoek naar therapieresistentie acute leukemie bij kinderen, al bijna binnen is. In overleg met dokter Bart Timmers is het bestuur van Bergh in het Zadel op zoek naar nog een extra goed doel. Foto Robin Sommers