Taptoe, sacramentsprocessie en vogelschieten op Azumse kermis

AZEWIJN – Azewijn viert komend weekend de jaarlijkse kermis. Die begint zaterdag 21 september om 19 uur met een kerkdienst, om 20 uur gevolgd door een taptoe uitgevoerd door tamboerkorps ‘Goede Oogst’, schutterij Wilhelmina, fanfare St. Joseph, popkoor U-nique en het dweilorkest.

De feestavond wordt voortgezet in het Aschwinhuus met muziek van Kaliber. Op zondag begint de kermis vervolgens alweer om 10 uur met een hoogmis en aansluitend de sacramentsprocessie. Vanaf 14.30 uur is er een rondgang door het dorp met het St. Walburgisgilde en fanfare Concordia Netterden.

Daarna is de opening van de kermis door burgemeester Peter de Baat met aansluitend een vendelhulde bij het kerkplein voor de koningsparen, de jeugdkoning, het keizerspaar, genodigden en overige belangstellenden. De bielemannen verzorgen een demonstratie en de marketentsters gaan rond met een hapje en een drankje. Van 15.30 uur tot ongeveer 20.30 uur is er dansen in het Aschwinhuus met medewerking van Pas-Op!

Vendelhulde voor het koningspaar in 2018.

Jeugd
De maandag begin al om 6 uur met een reveille door de tamboers. Vanaf 8 uur is er een koffietafel in het Aschwinhuus voor de leden van de schutterij. Vervolgens is er om 8.45 uur een rondgang van de schutterij en fanfare door het dorp. De kinderen worden om 11 uur afgehaald bij de basisschool. Aansluitend is er een vendelhulde bij de kerk voor het kerkbestuur, schoolpersoneel en oranjecomité.

Daarna begint het vogelschieten, vogelknuppelen en de kinderspelen. Van 13 tot 18.30 uur is het feest in het Aschwinhuus met muziek van Free-Line. De zaal sluit om 18.30 uur, waarna het feest doorgaat in het café. Om 14 uur is de prijsuitreiking en installatie van de nieuwe koning in het Aschwinhuus, gevolgd door een vendelhulde.

De dinsdag begint om 9 uur met een rondgang van de schutterij en fanfare door het dorp. Om 11.30 uur begint het sterschieten en jeugdschieten en van 13 tot 18 uur is er muziek van Free-Line in het Aschwinhuus. Daarna is het café geopend en zorgt DJ Dylan voor de muziek.

Foto: Edwin Wissink werd vorig jaar koning in Azewijn.