Talentendag Sportvereniging Margriet voor jongens en meiden

DIDAM – Sportvereniging Margriet houdt op zaterdag 19 september een talentendag. Hiervoor worden jongens en meisjes vanaf geboortejaar 2015 uitgenodigd, die interesse hebben om op selectieniveau te gaan turnen. Turnervaring is niet nodig.

De jongens en meiden worden op deze dag getest op onder andere lenigheid, kracht, lichaamsspanning, coördinatie en de basisonderdelen van het turnen. Voor de trainers is het echter het belangrijkste dat ze zien dat de deelnemers er plezier in hebben, leergierig zijn en zich op basis van aanwijzingen willen verbeteren.

Er zijn deze dag meerdere trainers aanwezig, zowel van de herenselectie als van de zesde divisie meiden en van de jongtalenten meiden. “Zodat we gericht per groep en leeftijdscategorie kunnen selecteren”, vertelt Wietske Berendsen, trainster jongtalenten en 3e/4e divisie meiden bij Sportvereniging Margriet.

Omdat het sportplezier voorop staat, wordt er altijd gekeken dat meiden of jongens de niet worden geselecteerd voor de selectie, kunnen instromen in een andere passende groep binnen de vereniging. “We geven les aan diverse groepen van alle leeftijden in verschillende disciplines, van selectie- en recreatief turnen tot jump, playball en free run.”

Aanmelden
De talentendag wordt volgens de landelijke richtlijnen georganiseerd. Deelnemers moeten zich van te voren via de website aanmelden, mogen alleen meedoen als ze geen verkoudheidsklachten hebben en zonder toeschouwers. “Het kan natuurlijk dat het in het begin wat spannend is voor het kind. Gelukkig is er dan, in overleg, ruimte voor één ouder op de tribune binnen de anderhalve meter richtlijn.”

Beweeg je graag? Sta je veel op de kop? Geef je dan op voor de talentendag bij Margriet via www.gymverenigingmargriet.nl. Foto Sportvereniging Margriet