Tachtigduizend euro voor onderzoek Radboudumc

’s-HEERENBERG/NIJMEGEN – Vorige week heeft een afvaardiging van Bergh in het Zadel een cheque van 80.000 euro overhandigd aan het team van prof. dr. Hans de Wilt. Het team gaat daarmee in het Radboudumc een studie doen naar tumor-DNA in bloed, afkomstig van patiënten met een endeldarm- of slokdarmtumor, die chemotherapie en bestraling ondergaan.

De overhandiging van de cheque met v.l.n.r. dr. Marjolijn Ligtenberg, hoogleraar moleculaire tumorgenetica, Wim Hendriksen en Gerard Hendriksen, Bergh in het Zadel, Lisa Hofste BSc, onderzoeker in opleiding, dr. Bastiaan Klarenbeek, chirurg en prof. dr. Hans de Wilt, chirurg heelkunde. Foto András Schuh Fotografie

Inmiddels is Lisa Hofste BSc, de jongste onderzoeker van het team, begonnen met het verzamelen van materiaal van slokdarm- en rectumtumoren. Uit bloedsamples daarvan wordt vervolgens het DNA bepaald. Hans de Wilt: “Ons doel is om aan de hand van analyse van het bloed van de patiënt vroegtijdig te kunnen bepalen of en in welke mate er nog ziekte aanwezig is. Hiermee zouden we mogelijk sneller te weten kunnen komen welke patiënten meer of minder kans hebben om lang te overleven.”

Wim en Gerard Hendriksen van Bergh in het Zadel overhandigden afgelopen woensdag de cheque aan Hans de Wilt. Daarbij waren naast Lisa Hofste ook andere leden van het onderzoeksteam aanwezig, zoals dr. Marjolijn Ligtenberg en dr. Bastiaan Klarenbeek.

Hans de Wilt was erg blij met de cheque van Bergh in het Zadel: “Zonder dit soort giften als van Bergh in het Zadel is het niet mogelijk een dergelijk onderzoek op te starten. Dankzij deze cheque hebben we een vliegende start kunnen maken. Ik heb hoge verwachtingen van onze studie.”Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.