’t Peeske vervult wensen op Droomdag voor Make-a-Wish

BEEK – Na de plotselinge dood van haar zwaar gehandicapte zoontje Owen zocht Sigrid Verberkt lang naar een nieuwe invulling van haar leven. Die vond ze uiteindelijk bij opnieuw een dramatische gebeurtenis, de begrafenis van het 2-jarige kindje van een college van haar man Pascal. ,,Daar werd een filmpje gedraaid van de Stichting Make-a-Wish. En toen wist ik het: ik ga wat voor die stichting doen.’’

De Droomdag-commissie met v.l.n.r. Lianne Scholten, Veronique Berendsen, Sigrid Verberkt, Coen Hofs, Pascal Verberkt, Floris Hermsen, Jurgen Jansen en Camiel van der Grift.

De Droomdag-commissie met v.l.n.r. Lianne Scholten, Veronique Berendsen, Sigrid Verberkt, Coen Hofs, Pascal Verberkt, Floris Hermsen, Jurgen Jansen en Camiel van der Grift.

Stichting Make-a-Wish zet zich in voor ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 18. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-a-Wish haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. ,,Met zo’n 400 vrijwilligers zet ik me in voor het verwezenlijken van die dromen’’, vertelt Sigrid.

Dat doet de Beekse met haar bedrijfje en webshop Triple Design, waarvoor ze armbanden van leer en kralen maakt. Een kwart van de omzet gaat naar de stichting, van de overige verdiensten koopt ze kralen en betaalt ze de andere onkosten.

,,Op die manier probeer ik zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze kinderen’’, zegt Sigrid. ,,Inmiddels heb ik daar met voetbalvereniging ’t Peeske een partner in gevonden. Zij vroeg ons een tijdje geleden stersponsor te worden van de vereniging. Daar wilden Pascal en ik wel aan meewerken, maar er moest wel wat tegenover staan. Zo ontstond het idee voor de Droomdag, waarvan de hele opbrengst naar Make-a-Wish gaat.’’

Sponsoren
Samen met de bedrijven ICT-Partners, Rekreatiebaron de Octopuss, Hansen Aaldering Financieel Advies/Regiobank en NH1816 wordt deze Droomdag op 14 september op het tweede veld van ’t Peeske gehouden. De dag staat in het teken van het verwezenlijken van dromen, ook die van gezonde kinderen.

,,Alle kinderen in Beek hebben een wensmunt gekregen’’, vertelt Jurgen Jansen namens de sponsorcommissie van ’t Peeske. ,,Daar kunnen ze hun eigen wens opschrijven. Zondag worden de vijf mooiste wensen bekend gemaakt en beloond. Maar kinderen kunnen op 14 september ook hun eigen droom op de ‘mat’ leggen’’, zegt Veronique Berendsen, die vanuit ’t Peeske eveneens betrokken is bij de organisatie. ,,Hier kunnen ze bijvoorbeeld een goocheltruc laten zien, cupcakes bakken of ‘loomen’.’’

Verder komt de Beekse motorcrosser Valentino Besselink (8) vertellen over zijn droom en zorgt DJ Jeffrey Duis, die zelf ook een droom verwezenlijkt zag worden door Make-a-Wish, voor de muziek. Bedrijven en particulieren kunnen een donatie doen of voor 35 euro een stand huren, waarin ze hun waren aanprijzen. Ook staan er collectebussen, waar bezoekers een bijdrage voor het goede doel in kunnen doen.

,,Wij steunen de stichting door een groot aantal attracties te plaatsen’’, vertelt Camiel van der Grift van Rekreatiebaron de Octopuss. ,,Zo staan er luchtkussens, een draaimolen, pannaveld en bungee trampoline.”

Doel
Gedurende de dag worden bovendien alle teams van ’t Peeske gepresenteerd en is er een tweedehands markt met voetbalkleding. ,,Het doel van de dag is dan ook tweeledig’’, besluit Sigrid. ,,De Droomdag is ook de officiële aftrap van het nieuwe seizoen van ’t Peeske. Dat wil echter niet zeggen dat alleen leden van de voetbalvereniging worden uitgenodigd. Iedereen is welkom.’’

De Droomdag begint om 11 uur en rond 17 uur wordt het ingezamelde bedrag bekend gemaakt. Voor het reserveren van een vierkante meter of stand kan contact worden opgenomen met Sigrid Verberkt, 06-52050371 of s.verberkt@gmail.com. Kinderen kunnen bovendien een kaartje kopen voor 5 euro, waarmee ze de hele dag onbeperkt ranja kunnen drinken, fruit mogen eten en kunnen genieten van alle attracties.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.
  1. Pascal Verberkt

    Dankjewel Natasja mooi verhaal geworden. Spijker op zijn kop wat mij betreft.