Succesvolle jubileumeditie Didams Dubbel Open tennistoernooi

DIDAM – Tennisvereniging Didam kan terugkijken op een zeer succesvolle veertigste editie van het Didam Dubbel Open-toernooi. Het tennistoernooi trok een recordaantal van 196 deelnemers, waarvan zestig eigen leden. Zij speelden in elf categorieën, verdeeld over vijf speelsterktes.

Door Seye Coenen

Het toernooi vond plaats van 24 augustus tot en met 1 september. Vanwege het grote aantal deelnemers moest de toernooicommissie het sportevenement met twee dagen verlengen en werd er een extra speelweekend ingelast. Op zondag 1 september werden zoals gebruikelijk de finales in de diverse klassen gespeeld.

Ook waren er diverse extra’s tijdens het toernooi. De entree werd feestelijk versierd inclusief rode loper, er stond een springkussen voor de jongste gasten, eigen jeugdleden werden gemobiliseerd om als ballenjongen of -meisje te helpen, het terras werd verfraaid met  bloemen en planten en de traditionele feestavond (vrijdag) werd opgesmukt met gratis snacks en een optreden van een lokaal artiestenduo.

Sponsoring
Verder waren er ook de voor dit toernooi zo kenmerkende zonnebloemen voor de winnaars van elke tenniswedstrijd, 330 in totaal. Daarnaast werden er 660 flesjes water gratis verstrekt aan de tennissers. De zonnebloemen, flesjes water en prijzen kreeg de vereniging aangeboden door diverse sponsoren, die voor zo’n 1500 euro aan goederen beschikbaar stelden. Hieronder was een manshoge koelkast, gevuld met 250 euro aan bier en wijn, die werd verloot.

Henk te Wil (80) werd op de slotdag door voorzitter Eric Jansen in het zonnetje gezet voor veertig jaar ononderbroken deelname aan het toernooi. Te Wil, vele malen finalist en winnaar, moest deze editie door een blessure zijn deelname staken na twee wedstrijden. Desondanks zwoer hij de aanwezigen er volgend jaar weer bij te zijn. Hij besloot zijn dankwoord met ‘Henkie komt terug’.

TV Didam blikt tevreden terug op een zeer geslaagde jubileumeditie van het Didams Dubbel Open en kijkt uit naar het 50-jarig jubileum van de club in 2020. Zo ook voorzitter Eric Jansen, die met de door hem gewonnen inhoud van de koelkast het saamhorigheidsgevoel nog eens aanjoeg: ‘Gooi maar open, die koelkast!’.