Subsidie provincie voor collectief zonneproject Diemse Zon

DIDAM – De Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal (EMK) heeft van de provincie Gelderland ruim 36.000 euro subsidie toegekend gekregen voor het realiseren van drie collectieve zonnedaken. Hiervoor worden de daken van drie appartementengebouwen van Woningcorporatie Plavei in Didam ter beschikking gesteld.

Bart Jan Krouwel en Eef Scholten van Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal. Foto pr

De appartementengebouwen aan de Lockhorststraat en Ludgerusstraat in Didam worden voorzien van 500 zonnepanelen. De overige van de in totaal 644 panelen komen op het dak van het appartementengebouw aan de Singel 64 in Didam. Daarnaast komt er ook een aantal panelen op de daken voor Plavei om de algemene ruimtes in de gebouwen van zonnestroom te voorzien.

De provinciale subsidie is een mooie opsteker voor de EMK. Hiermee is de realisatie van het eerste postcoderoosproject in de gemeente Montferland weer een stap dichterbij gekomen. Nu wordt gestart met het opvragen van offertes bij regionale partijen en de keuze van de installateur.

“We hebben op dit moment 46 deelnemers”, vertelt Marije Schulten, die vanuit de gemeente Montferland bij de EMK is betrokken. “Er zijn nog ruim dertig panelen beschikbaar, dus hebben we in principe nog drie mensen nodig om alle panelen uit te geven. Je hebt namelijk zo’n tien panelen per huishouden nodig om voldoende energie op te wekken.”

Mensen die in het postcoderoosproject (postcodes 6942, 6941, 7031, 7036, 7037, 6909 en 6905) wonen en ook graag eigen energie willen opweken, maar niet op eigen dak, kunnen zich nog aanmelden. “Op 8 november wordt er een avond gehouden voor alle deelnemers en moeten ze beslissen of ze definitief meedoen”, zegt Schulten. “Volgens jaar februari verwachten we te starten met de aanleg van de panelen.”

Voor meer informatie en inschrijven: www.monterlandklimaatneutraal.nl.Facebooktwittergoogle_plus