Straatmarkt, muziek en sporten op Koningsdag Didam

DIDAM – Het Oranjecomité Didam heeft opnieuw een uitgebreid programma samengesteld voor Koningsdag morgen. Dit doet ze in samenwerking met verschillende Didamse verenigingen, de gemeente Montferland, Jan&Jan, Woonzorgcentrum Meulenvelden en restaurant ‘Burgers van Diem’.

Jonge scouts hijsen de vlag op Koninginnedag 2014.

Het programma begint ’s morgen in alle vroegte met de opbouw van de straatmarkt in het centrum van Didam. Het eindigt in de avond met verschillende optredens van popbands bij Jan & Jan. De wegen in het centrum van Didam zijn voor de straatmarkt van 7 tot 14 uur afgezet.

Muziekvereniging ‘de Club’ verzorgt de muzikale omlijsting op het voormalige gemeentehuisplein, waar burgemeester Peter de Baat voor de eerste keer een vendelhulde in ontvangst mag nemen. Dat doet hij in aanwezigheid van de gedecoreerde inwoners van Montferland. De festiviteiten op het voormalige gemeentehuisplein beginnen om 10 uur.

In het Dominee Storkpark (centrumpark) vinden van 10 tot 14 uur verschillende sportieve activiteiten voor de schooljeugd plaats, zoals penaltyschieten op keepers van DVC en een programma van DLKV, de plaatselijke korfbalvereniging. Ook zijn er diverse scoutingactiviteiten. Verder is er dit jaar bij de markthal een speciaal Sappleflap Kinderplein ingericht met diverse attracties. Judovereniging JVO geeft hier eveneens demonstraties.

In de centrale hal van Waverlo zijn er van 10.45 tot 14 uur optredens van Maartje Schepers en Annèt Lammers, Mengelmoes, de Diemse zangers en de drumband van muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Zeddam. Van 12 tot 20 uur is er op het terras van Jan&Jan weer een Kingsdayfestival met muziek van de Cabrio Band en diverse DJ’s.

Het hele programma is te vinden op www.oranjecomitédidam.nl en de Facebook-pagina van het Oranjecomité Didam.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.