Stokkum en MvR voetballen voor beker en Duchenne

STOKKUM – Na de degradatie van voetbalvereniging Stokkum, leek het dorp dit seizoen verstoken te blijven van de jaarlijkse derby’s tegen MvR. Dat probleem werd opgelost toen bij de indeling van het bekertoernooi de ’s-Heerenbergse buurman als tegenstander uit de koker rolde. Zo kan de ‘burenruzie’ dit jaar toch nog worden beslecht.

V.l.n.r. Sebastiaan, Jasper en Theo Menting.
V.l.n.r. Sebastiaan, Jasper en Theo Menting.

Op sportpark ’t Broek in Stokkum gaat het dinsdag 26 augustus tijdens de eerste bekerronde van de KNVB echter om meer dan alleen de sportieve eer. Er wordt dit keer ook samen gestreden voor het goede doel.

“We spelen dinsdagavond voor het mountainbiketeam ‘D’ran 4 Duchenne’ van Theo, Jasper en Sebastiaan Menting”, vertelt voorzitter Niels Scheers van VV Stokkum. Het drietal doet van 14 tot en met 20 september mee aan de negende editie van Duchenne Heroes, waarmee ze een bedrag van 10.000 euro bij elkaar hopen te krijgen om de spierziekte van Duchenne de wereld uit te trappen. “Wij willen ze daarbij helpen door de opbrengst van de wedstrijd in zijn geheel aan het team over te maken.”

Zo wordt er in tegenstelling tot andere bekerwedstrijden nu wel entree gevraagd bij de ingang van ’t Broek. “Net als tijdens de competitie vragen we twee euro voor volwassenen en een euro voor kinderen en 65-plussers”, zegt Scheers. “Dit doen we in overleg met MvR. De complete opbrengst gaat naar het goede doel. We hopen dan ook dat het mensen niet weerhoudt, maar juist aanspoort om naar de wedstrijd te komen.”

De Graafschap
Verder wordt er een loterij gehouden, waarvoor De Graafschap een aantal prijzen beschikbaar stelt. “De heren Wenting hebben nauwe contacten met de supportersvereniging van De Graafschap, die het ook heeft goedgekeurd dat zij ‘D’ran’ voor hun teamnaam gebruiken”, weet Scheers. “Dinsdagavond wordt er een gesigneerde bal, gesigneerd shirt en een aantal wedstrijdkaarten verloot.”

De opbrengst van de wedstrijd wordt door de club vervolgens met een mooi bedrag verhoogd. “Mogelijk komt er van MvR ook nog een bijdrage.” De ’s-Heerenbergse voetbalvereniging heeft in elk geval wel alle medewerking aan de ‘benefietbekerwedstrijd’ toegezegd.

Samenwerking
“De actie is tot stand gekomen door een fraai staaltje burensamenwerking”, vindt Scheers. “De heren Menting hebben alle drie een band met Stokkum en ’s-Heerenberg. Sebastiaan voetbalt bij ons in het eerste, maar heeft dat ook jaren bij MvR gedaan. Theo is een geboren Stokkummer, maar woont net als Jasper en Sebastiaan in ’s-Heerenberg. Met de actie steunen we samen ‘D’ran 4 Duchenne’, maar willen we ook wat extra cachet aan de wedstrijd geven.”

De bekerwedstrijd tussen VV Stokkum en MvR begint dinsdag om 18.45 uur. Meer informatie over de actie en het goede doel is te vinden op www.vvstokkum.nl, www.vv-mvr.nl, www.facebook.com/dran4duchenne en www.duchenneheroes.nl.