Start kaartverkoop Benefietconcert tegen Kanker met Barghse Jonges

’s-HEERENBERG – De Barghse Jonges hebben hun plannen bekendgemaakt voor het Benefietconcert tegen Kanker 2018. Op zaterdag 29 september staan de mannen in de tot ‘Fascini Festival Dome’ gedoopte megatent op het braakliggend stuk industrieterrein naast hoofdsponsor Fascini. Donderdag 12 april start de kaartverkoop voor het concert.

De Barghse Jonges. Foto Robin Sommers

Het benefietconcert wordt geen kopie van het veel bejubelde Open Air Concert aan de Grens in 2014. “We gaan deze keer voor een echte ‘Night of the Proms”, zegt Hans Kloosterboer. “Met als basis het repertoire van de Barghse Jonges en Bläck Fööss, aangevuld met symfonische poprock en klassieke meezingers. Met het Oostgelders Symfonieorkest voegen we weer een dimensie toe.”

In hun oefenlokaal bij Grenscafé De Peer lichten de voortrekkers van de 15-koppige Barghse Jonges hun plannen toe. “Eind 2015 is het idee geboren voor een nieuw benefietconcert tegen kanker in 2018”, vertelt Willy Stein. “We wilden het succesconcept van 2014 niet klakkeloos kopiëren, maar we vonden ook dat we moesten doen waar we goed in zijn en wat bij het publiek in de smaak valt. Bezoekers van het concert in 2014 praten er nog steeds over. Daarom hebben we gezocht naar een formule die daar op aansluit maar wel weer wat nieuws toevoegt.”

Samenwerking
Het wordt een Night of the Proms, compleet met een 65-koppig symfonieorkest. Meer dan twintig van de veertig nummers op het programma worden begeleid door het symfonieorkest onder leiding van Alexander Geluk. De basis is het repertoire van de Bläck Föoss en Barghse Jonges. Daarnaast worden uitstapjes gemaakt naar een aantal bekende symfonische poprocknummers en populair klassieke meezingers.

Voor Harry Gerritsen, de muzikale leider van de Barghse Jonges, Andreas Wegener van de Bläck Föoss en dirigent Alexander Geluk van het Oostgelders Symfonieorkest betekende dat veel uitzoekwerk. Gerritsen: “Meerstemmigheid en mooie harmonieën zijn het kenmerk van de Fööss en van ons. Het moet allemaal bij elkaar passen en te behappen zijn, zeker als je met een groot orkest gaat werken en gastsolisten als bariton Ernst Daniël Smid en sopraan Kim Howbridge.”

Repetities
De voorbereidingen zijn zo goed als afgesloten, het plan is rond en nu gaat iedereen met de uitwerking aan de slag. “Begin juli hebben we een gemeenschappelijke repetitiedag en avond in ’s-Heerenberg met beide bands, het orkest en de solisten. In september staat een dag voor een repetitie in Keulen gepland met beide bands en op de dag voor het concert wordt de hele dag gerepeteerd met de volle bezetting met licht- en geluid”, zegt Kloosterboer.

Op het industrieterrein naast Fascini in ’s-Heerenberg wordt hiervoor een 90 meter lange, 40 meter brede en 16 meter hoge festivaltent met 14 masten en een podium van 300 vierkante meter geplaatst. Voor senioren en mensen die minder goed te been zijn, komt er een tribune met 230 plaatsen en een rolstoeldeck. De overige 2.250 plekken zijn allemaal staanplaatsen. Voor de sponsors en hun 500 gasten wordt een speciale businessclub met een VIP deck ingericht. Die is al helemaal uitverkocht.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het benefietconcert ‘Vier ’t Lève met Pop, Rock, Kölsch & Classic’ begint op donderdag 12 april. Kaarten kosten 25 euro en zijn verkrijgbaar bij de ticketshops Kachelhöltjes Partypret en Primera in ’s-Heerenberg, Primera in Didam en InfoCenter Emmerich am Rhein. Online tickets worden aangeboden op www.eventim.nl. Voor info over het concert, het project en tickets: www.concerttegenkanker.nl of Facebook Barghse Jonges.Facebooktwittergoogle_plus