Sprinkhanen wint streekderby tegen ‘t Peeske

NIEUW-DIJK – Op een winderig sportpark ‘De Meikamer’ zorgde Sprinkhanen zondag zelf voor de Sinterklaas-surprise door verdiend te winnen van een onmachtig ’t Peeske uit Beek.

Aan de bal Jan Strijbis, die de 2-0 voor Sprinkhanen scoorde. Foto Frank Buiting

Nog voordat de mannen van trainer Eric Arentsen met de ogen konden knipperen, lag de bal al in het doel achter keeper Stan Ten Vaarwerk. Verantwoordelijk man hiervoor was Sjoerd Duis, die op de linkervleugel een bal gedragen door de wind in de bovenhoek liet verdwijnen.

Vanaf dat moment controleerde de Haantjes de wedstrijd vanuit een gesloten achterhoede en een sterk middenveld met als uitblinker Sjoerd Duis. Het kon dan ook niet uitblijven dat Jan Strijbis op snelheid in de 22e minuut zorgde voor de ruststand van 2-0. Na de thee was er een zelfde spelbeeld, ondanks de vele wissels in beide ploegen. In de 63e minuut bracht Luc Derksen uit een directe vrije trap van zeker 35 meter de stand op 3-0.

Rest nog te melden het feit dat scheidsrechter Baardman uit Arnhem een goede wedstrijd floot. De mannen van Herman Ubbink zijn bezig aan een sterke reeks. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen (doelgemiddelde 8-2), waardoor zij mede koploper zijn geworden in de stand om de tweede periode.