Sprinkhanen wil starten met 45+ en Walking Football

NIEUW-DIJK – Voetbalvereniging Sprinkhanen wil op sportpark de Meikamer starten met 45-plus voetbal en Walking Football. De voetbalclub uit Nieuw-Dijk onderzoekt de mogelijkheden om de twee nieuwe spelvormen ook op sportpark ‘de Meikamer’ te introduceren.

Iedere week voetballen wordt voor veel spelers boven de 45 jaar steeds moeilijker. Met de invoering van het 45-plus voetbal wil de KNVB en Sprinkhanen deze doelgroep tegemoet komen. Leden, oud-leden of vaders die graag op een ontspannen manier tegen een balletje willen trappen, kunnen zich aanmelden.

Het recreatieve 45-plus team is bedoeld voor spelers die geen reguliere wedstrijdcompetitie meer kunnen of willen spelen. De KNVB organiseert hiervoor een aparte competitie. Deze bestaat uit een voorjaars- en een najaarscompetitie van steeds drie of vier competitieronden, telkens op vrijdagavond. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een half veld. De teams spelen drie of vier wedstrijden per avond en een wedstrijd duurt steeds twintig minuten.

Walking Football
Walking Football is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 60 jaar. Bij deze voetbalvorm spelen zeventallen op een kwart speelveld met en tegen andere voetballers. Er mag niet worden gerend, de bal mag niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Er wordt gespeeld in de breedte van het veld. Walking Football is erg geschikt voor wat oudere sporters die op een verantwoorde manier aan hun conditie willen werken.

“Niet alleen het voetballen staat daarbij centraal, maar juist ook het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine”, zegt voorzitter Frans van Vugt. “Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het fysieke karakter van voetbal maakt dus plaats voor een rustige vorm van bewegen.”

Voor beide spelvormen geldt een aangepast gereduceerd bedrag aan contributie. Die bedraagt 15 euro per kwartaal. De leden die Sprinkhanen nu al steunen kunnen gratis deelnemen. Aanmelden kan door een mail te sturen via de website van Sprinkhanen. Op www.sprinkhanen.nl staat ook meer informatie over de spelregels. Verder is informatie te verkrijgen bij de bestuursleden en liggen er aanmeldformulieren in de kantine.

Aanmelden is mogelijk tot september 2017. Hierna volgt een infoavond in de kantine, waar meer informatie wordt verstrekt.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.