Spinningmarathon Laco goudmijn voor Bergh in het Zadel

’s-HEERENBERG – Sportcentrum Laco hield zondag 12 januari een spinningmarathon, waaraan meer dan vijftig mensen deelnamen. De opbrengst daarvan, die bestemd is voor Bergh in het Zadel, bedroeg maar liefst 4515 euro.

Door Sjaak Reumer

Hiervoor waren bijna vijftig fietsen nodig, terwijl Laco er zelf maar 22 heeft. Dankzij Mainfreight en het CIOS in Arnhem konden 25 extra fietsen aangevoerd worden die beschikbaar werden voor mensen, die ook minimaal één uur wilden spinnen. Het fietsevenement vond plaats in de grote hal van het sportcentrum.

De belangstelling voor de spinningmarathon van Laco voor Bergh in het Zadel was zo groot dat het zelfs organisator Jeroen Reintjes verraste. Door de extra fietsen konden ook extra fietsers ingeschreven worden en dat hoefden niet per se leden van Laco te zijn. Ook niet-leden konden deelnemen. De deelnamekosten bedroegen 7,50 euro per uur en dat bracht dus 4515 euro op. Een bedrag dat nog op kan lopen, want de collectebus van BIHZ blijft nog een week bij de kassa van Laco staan.

Maatschappelijk doel
Bij Laco kwam men op het idee van de marathon om maatschappelijk iets goeds te doen. Het hele team koos voor Bergh in het Zadel. Instructeurs tijdens de marathon waren Christine Ziekman, Koen Rissewijck en Tamara Mennings.

De marathon werd aan elkaar gepraat door William Swaters, de spraakwaterval van het Gelders Eiland, die voor extra sfeer zorgde in de sporthal in ’s-Heerenberg. Hij wist net als de instructeurs de deelnemers en ook het talrijke publiek op de tribune nog enthousiaster te maken. En dat was aan het eind van de marathon (die om negen uur begon) tussen twaalf en één uur wel nodig. Het fietsen bestond namelijk grotendeel uit staande klimmetjes en sprintjes en – zo bleek – daar waren extra aanmoedigingen voor sommige deelnemers wel nodig.

Na diverse finales werden de sponsors in het zonnetje gezet. De Coop regelde de verzorging van de renners, terwijl Giant Store de goodybags voor de deelnemers aanbood. Namens Laco gaf Dorien Hendrix de prachtige cheque aan voorzitter Theo Mijnen van BIHZ. Foto’s Robin Sommers