Specialized Veldrit over nieuw parcours Nevelhorst

DIDAM – Stichting Wielerpromotion Montferland houdt op zondag 7 januari de Specialized Veldrit om de Nevelhorst. De wedstrijd begint om 10.30 uur met de funklasse voor recreatieve fietsers zonder KNWU-licentie, die 30 minuten over een afgesloten parcours rijden.

Vervolgens gaan de vrouwen van start, gevolgd door de nieuwelingen meisjes. De amateurs en sportklasse beginnen om 12 uur. Daarna zijn er nog wedstrijden voor de masters (40+) en de 50+-klasse. De Specialized Veldrit om de Nevelhorst eindigt om 14.40 uur

Het is de organisatie weer gelukt om een nieuw parcours uit te zetten. “We waren even bang dat de veranderingen op de Nevelhorst een streep zouden zetten door het evenement”, zegt voorzitter Thom van Dulmen. “Gelukkig is dat niet het geval. Wij hebben goed contact met de eigenaar van de Nevelhorst. Daardoor kunnen we dit jaar zelfs weer een mooier parcours uitzetten dan andere jaren.”

De organisatie is ook voetbalvereniging DVC’26 dankbaar. Zij verleent al een paar jaar haar medewerking om de veldrit mogelijk te maken. “Op zo’n dag zie je dat twee werelden elkaar ontmoeten. Sport verbindt. Hopelijk krijgen we daardoor ook leden van DVC’26 aan de start. Zij zitten in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Een halfuurtje diepgaan en door de modder ploeteren, is dan niet slecht.”

Ga voor meer informatie en voorinschrijving naar www.wielerpromotionmontferland.nl. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk van 9 tot 10 uur.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.