Sinterklaas met zwarte pieten in Lengel en ‘s-Heerenberg

’s-HEERENBERG/LENGEL – Sinterklaas en zijn gevolg van zwarte pieten komen op zondag 13 november naar Lengel en ’s-Heerenberg. Na de intocht nemen ze hun intrek in kasteel Huis Bergh, waar de kinderen de sint kunnen bezoeken in het weekend van 19 en 20 november.

sinterklaas-in-berghDe goedheiligman vertrekt om m13.45 uur aan de Sint Antoniusstraat in Lengel. Hij komt vervolgens om ongeveer 14.15 uur aan op het schoolplein van de Galamaschool, waar een vertegenwoordiger van de katholieke kerk hem welkom heet. Rond 14.20 uur vertrekt de sint naar het centrum van ’s-Heerenberg, waar hij tussen 15 en 15.15 uur welkom wordt geheten door burgemeester Ina Leppink. Omdat de Stichting Sinterklaas in Bergh dit jaar negentig jaar bestaat, is geregeld dat ook Amerigo in Lengel en ’s-Heerenberg te zien is. Tenslotte is er vanaf 15.30 uur een gezellige middag voor de jeugd in zalencentrum De Gracht in ’s-Heerenberg.

Zondag 27 november om 13.30 uur wordt sinterklaas met enkele van zijn zwarte pieten ingehaald in het Gildehuis in Stokkum. Hier biedt de Oranjevereniging een programma aan de Stokkumse jeugd aan. Op vrijdag 5 december bezoekt sint de scholen. Ook kan er worden geboekt voor een bezoek aan huis. Kijk hiervoor op de website www.sinterklaasinbergh.nl.