Sinterklaas laat Loilse jeugd lang in spanning

LOIL – Even leek het erop dat Sinterklaas de boot naar Loil had gemist. De Pieten kondigden in de brandweerauto de komst van de Goedheiligman al luid en duidelijk aan. Maar de Loilse ondernemers voerden de spanning niet alleen bij de jeugd, maar ook bij de volwassenen tot het uiterste op.

Tekst Tonnie Peters en foto Willy Steenkamp

Tekst Tonnie Peters en foto Willy Steenkamp

Schuttersgilde Loil-Vooruit, muziekvereniging Amicitia, drumfanfare Loil Vooruit en haar majorettes en ook de Pieten waren al lang bij zaal Hendriks gearriveerd, maar Sinterklaas was nog in geen velden of wegen te bekennen. Zelfs de Pieten zagen bleek van schrik. Voordeel hiervan was dat in Loil een discussie over hun uiterlijk uitbleef.

Uiteindelijk arriveerde de huifkar met daarin de sint toch nog bij Hendriks. Amicitia verwelkomde hem met een prachtige serenade, waarna het hoogtepunt van de middag, het uitdelen van het snoep, kon beginnen. Eind goed, al goed. De Loilse jeugd, die in grote getale was gekomen, kon ‘s avonds rustig gaan slapen en kan de komende weken uitkijken naar hun gevulde schoentjes. En de Loilse ondernemers, die dit allemaal mogelijk hadden gemaakt, genoten na afloop met een hapje en een drankje van een geslaagde middag.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.