Schutterij St. Antonius vergadert over vrouwenlidmaatschap

NIEUW-DIJK – Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk houdt op vrijdag 6 juli een extra ledenvergadering. Hier wordt aan de leden onder andere de goedkeuring gevraagd voor het vrouwenlidmaatschap.

Tijdens de vergadering worden de nieuwe statuten behandeld, die zijn opgesteld door schutterij St. Antonius. Deze nieuwe statuten hebben onder andere betrekking op het toestaan van vrouwelijke leden en het lidmaatschap van jeugdfunctionarissen. De nieuwe statuten zijn al na te lezen op de website www.stantonius.nl.

Vrouwen konden bij de 97-jarige schutterij tot nu toe alleen met een partnerkaart mee naar het schuttersfeest. “Dat had tot gevolg dat twee Nieuw-Dijkse schuttersvrouwen lid zijn geworden van schutterij St. Isidorus Oud-Dijk”, zegt voorzitter Ronnie Derksen. “Marian Amting en Ellen Peters zitten beiden in het bestuur van Kring Montferland, maar moesten hiervoor wel lid zijn van een schutterij. En dat kan bij ons nog niet.”

Daarnaast stelt St. Antonius aan de leden voor om ook de jeugdfunctionarissen onder de 16 jaar mee te nemen in het lidmaatschap. “Jeugdleden kunnen pas vanaf 16 jaar lid worden, maar de jaren van een jeugdvendelier van 12 tellen al wel mee.” De vergadering begint vrijdagavond om 20 worden en vindt plaats bij zaal Steak’m in Nieuw-Dijk.

Schietwedstrijden
Zondag 8 juli houdt de schutterij schietwedstrijden. Het is voor leden en toekomstige leden de laatste mogelijkheid te oefenen voor het komende schuttersfeest. Ook niet-leden zijn echter welkom. De wedstrijden worden gehouden bij de schietpaal aan de Smallestraat in Nieuw-Dijk. Het  schieten is van 11 tot 13 uur, daarna begint het kampen.Facebooktwittergoogle_plus