Schoolvoetbaltoernooi voor het eerst op De Nevelhorst

DIDAM – Het veertiende Gemeente Montferland Schoolvoetbaltoernooi wordt op Goede Vrijdag 19 april voor het eerst op sportpark De Nevelhorst in Didam gehouden. De voorgaande dertien edities vonden allemaal plaats op de velden van voetbalvereniging Sprinkhanen in Nieuw-Dijk.

De organisatie is dit jaar in handen van voetbalvereniging DVC’26 en Sport Events Montferland. Dertien scholen uit de gemeente Montferland hebben zich voor het toernooi ingeschreven en strijden om de bekers. De winnaars gaan door naar de regiofinales, en eventueel districtfinales, later dit jaar.

Naast de onderlinge competitie tussen de Montferlandse scholen is er echter nog meer te beleven op De Nevelhorst vrijdag. Er worden tal van activiteiten gehouden voor de deelnemers en bezoekers. Op veld twee kan iedereen bijvoorbeeld kennismaken met footdarts, VR-voetbal, siamees voetbal en pannavoetbal. Verder zorgt Rowdy Heinen voor een voetbal freestyle show. Hij was Nederlands kampioen freestyler in 2013 en 2016.

Kinderen in de groepen 5 en 6 spelen van 9 tot 12 uur. Voor kinderen in de groepen 7 en 8 is het toernooi van 13 tot 17 uur. Het programmaboekje is te vinden op de website van DVC’26.