Scheidende tandarts Wijnberg schenkt giften aan Bergh in het Zadel

ULFT/’s-HEERENBERG – Het afscheid van de Ulftse tandarts Kees Wijnberg (69) heeft een bedrag van 1966,40 euro opgebracht voor Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. De ’s-Heerenbergse stichting heeft dat bedrag afgelopen dinsdag in de praktijk in Ulft in ontvangst mogen nemen.

Door Sjaak Reumer

De gift was afkomstig van de patiënten, die Kees Wijnberg gedurende 45 jaar mocht behandelen. Het afscheidscadeau werd ingezameld tijdens een feestelijke bijeenkomst op 30 november in het DRU-complex in Ulft. Ook stond in de praktijk aan de Debbeshoek 9 gedurende enkele maanden een collectebus van BIHZ. Namens BIHZ nam Michel Moll, voorzitter van de sponsorcommissie, het bedrag in ontvangst.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst boden de scheidende tandarts en zijn vrouw Winnyfred Tersteeg hun patiënten een cabaretvoorstelling van Irene van der Aart uit Amsterdam aan. De collectebus van BIHZ bleek die dag al snel te klein, dus werden veel enveloppen en giften in een doos gedeponeerd. Alles werd op dinsdag 17 december geteld in aanwezigheid van Bergh in het Zadel.

Amsterdammer Kees Wijnberg kwam 45 jaar geleden vanuit Haarlem naar de Achterhoek op zoek naar een plaats waar hij als tandarts kon gaan werken. Via het Montferland kwam hij in Ulft terecht en besloot zich daar te vestigen. Eerst in de Kempermanstraat, later verhuisde hij naar de Debbeshoek. In 1987 vestigde zijn vrouw zich als mondhygiëniste in de praktijk van haar man. Via via wist Kees Wijnberg jonge tandartsen aan te trekken, Natalie Verberkt en Janine Berenschot. Later kwam ook Niels Zwartkruis de praktijk versterken. De drie gaan nu de praktijk in Ulft gezamenlijk voortzetten.

Voor zijn afscheid koos Kees Wijnberg Bergh in het Zadel als goed doel uit. Op de vraag waarom deze stichting wist hij te vertellen dat hij er een goed gevoel bij heeft. “Die stichting spreekt mij erg aan. Alles gaat naar het goede doel, het kankeronderzoek. Er is niemand die zich aan de stichting verrijkt”, aldus Wijnberg, die al enkele keren deelgenomen heeft aan het golftoernooi van de stichting.

Golfen is één van zijn hobby’s waarmee hij zich vanaf nu gaat bezighouden, net als met fietsen, wandelen en hardlopen met zijn hond en de verzorging van zijn grote tuin. Hij is zijn patiënten erg dankbaar voor het mooie afscheid wat ze hem aangeboden hebben.

Foto: Tandarts Kees Wijnberg (rechts) overhandigt aan Michel Moll van Bergh in het Zadel de collectebus met de mooie gift voor de kankerbestrijding.