Samen herdenken op eerste ’s-Heerenbergse Wereldlichtjesdag

’s-HEERENBERG – Stichting Loek Helpt houdt samen met Montferland Uitvaartzorg op zondag 10 december voor het eerst een herinneringsmoment rondom Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden op deze dag alle overleden kinderen herdacht.

“Iedereen is echter ooit kind geweest”, schrijft de organisatie van het ’s-Heerenbergse herinneringsmoment in een persbericht. “Daarom staan wij ook stil bij overleden ouders, grootouders en andere dierbaren. Iedereen, zowel jong als oud, is daarom welkom om samen met ons te herdenken.”

Het programma begint om 17.45 uur met een ontmoetingsmoment in zaal De Gracht. Daarna lopen de aanwezigen gezamenlijk via een verlichte route naar de hoofdburcht van kasteel Huis Bergh. Iedereen neemt hierbij een witte kaars of witte ballon mee. In de hoofdburcht vindt een sfeervolle ceremonie plaats, waarbij de kaarsen worden bijgezet tijdens het voorlezen van de namen. De Barghse Jonges zorgen voor de muzikale omlijsting. Na afloop loopt iedereen via de wal weer terug naar De Gracht, waar gelegenheid is om na te praten.

De verkoop van de kaarsen start op maandag 20 november. De verkooppunten zijn Kachelhöltjes Partypret, Bloem&Sfeer en Bakkerij Dijkman. De kaarsen kosten 2,50 euro per stuk, waarvan een klein deel ten goede komt aan Stichting Loek Helpt. Ook tijdens de kerstmarkt op 9 december en op de avond zelf kan er een kaars worden gekocht. Bij elke kaars kan een naam worden opgegeven van degene die wordt herdacht met een persoonlijke wens. Alle kaarsen blijven 24 uur branden.

Loek Helpt
Stichting Loek Helpt is ontstaan uit de ervaring van Gerard Frerix en zijn vrouw Anke die in 2016 ruim 8,5 maand in twee verschillende academische ziekenhuizen verbleven. Loek is hun tien weken oude zoon die opgenomen werd met een AML (Acute Meloïde Leukemie). Op 29 maart 2016 is Loek in het Wilhelmina Kinderziekenhuis na een stamceltransplantie overleden.

Tijdens deze periode hebben de ouders van Loek alle tijd gehad om hun zorgen en de zorgen van anderen waar te nemen. Dat er ideeën ontstonden om ‘iets’ te doen voor deze kinderen was al snel duidelijk. Op 23 november 2015 werden al de eerste stappen genomen. Team Loek Helpt werd als initiatief gestart om meer stamceldonoren te werven en bekendheid te creëren hiervan.

Kijk voor meer info op www.loekhelpt.nl of Facebook.