’s-Heerenbergenaar Theo Mijnen koninklijk onderscheiden

’s-HEERENBERG – Theo Mijnen is vrijdagavond tijdens de pronkzitting van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen koninklijk onderscheiden. In sportcentrum Laco werd hij door burgemeester Ina Leppink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Theo Mijnen wordt door burgemeester Ina Leppink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto José Vierwind

Theo Mijnen wordt door burgemeester Ina Leppink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto José Vierwind

Theo Mijnen zette zich de afgelopen 44 jaar op vele fronten in ’s-Heerenberg vrijwillig in. Van 1983 tot 1993 was hij als actief lid van Progressief Bergh betrokken bij de lokale politiek. In 1980 begon hij als jeugdleider bij voetbalvereniging MvR. Twee jaar later trad hij toe tot het jeugdbestuur, waarvan hij vijftien jaar voorzitter was.

Sinds 1990 maakt hij zich als vrijwilliger bovendien zeer verdienstelijk voor de geloofsgemeenschap Emmaus St. Pancratius. Ook zet hij zich sinds 2005 in voor Stichting Het Gasthuis Bergh. De eerste drie jaar als voorzitter van de Raad van Toezicht en tegenwoordig als voorzitter van het college van provisoren.

In 1985 was Mijnen één van de oprichters van de Barghse Jonges, waar hij nu nog altijd leadzanger is. Daarnaast is hij actief betrokken bij de inzamelingsacties van Bergh in het Zadel. Hij begon in 1993 als fietser. Zijn functie van secretaris werd in 1999 omgezet naar de voorzittersrol.
Tenslotte vervulde Mijnen de afgelopen twintig jaar diverse functies binnen carnavalsvereniging d’Olde Waskupen. Hij begon als buurtmedewerker. In 1986 werd hij lid van de Raad van Elf, waarvan hij elf jaar voorzitter was. In 2005 trad Mijnen toe tot het hoofdbestuur van de vereniging en werd in 2005 voorzitter. Onlangs nam Eugène te Wildt zijn voorzitterstaak over.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.