Ruim 2000 deelnemers bij Wielerfestival Montferland

’s-HEERENBERG/BEEK – Meer dan 2000 mountainbikers en wegwielrenners deden afgelopen weekend mee aan de vijfde editie van het Wielerfestival Montferland powered by Specialized.

Zaterdag werd voor het eerst de cross country in Beek verreden. Foto Wielerfestival Montferland

Zaterdag werd voor het eerst de cross country in Beek verreden. Foto Wielerfestival Montferland

Op zaterdag 4 juni namen ruim 200 fietsers deel aan de Volvo Harrie Arendsen Cross Country MTB race. In de twee wedstrijden van 75 en 120 minuten viel het veld steeds snel uit elkaar. De deelnemers betitelden het parcours als echt ‘old skool’ mountainbiken: flinke hoogteverschillen in een schitterende omgeving, die geen kunstmatige hindernissen nodig heeft.

Zondagmorgen 5 juni ging eerst de Heilbron ToerCyclo van start, vanuit het Europese hoofdkantoor van sponsor Specialized. Zo’n 500 wielrenners reden onder andere over de heuvels van Montferland, de Posbank en het Rijk van Nijmegen.

De hoofdact van het wielerfestival was echter de Wielerhuis De Pedaleur MTB Marathon. Meer dan 1400 inschrijvers zorgden voor een lang lint van fietsers door het Montferland. Bij Kasteel Huis Bergh en Café De Gracht, waar de finish was, bleef het vervolgens nog lang gezellig. Ook bij de marathon waren de deelnemers onder de indruk van het mooie en zware parcours, met zo’n 600 hoogtemeters per ronde van 35 kilometer. Hiervan werden er één, twee of drie afgelegd door de deelnemers.

Kanjers
Tijdens het hele wielerfestival werden er ook Kanjers voor Kanjers Kids Clinics gehouden. Meer dan honderd kinderen leerden hierbij beter hun fiets te beheersen. Het wielerfestival draagt bij aan Kanjers voor Kanjers. Op basis van het aantal deelnemers, mag de stichting op een bijdrage van rond de 2000 euro rekenen.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.