Ruim 1500 carnavalisten in kleurrijk lint door Waskuupstad

’s-HEERENBERG – Ook in Waskuupstad trok zondag een grote, kleurrijke carnavalsoptocht door de straten. Ruim 1500 carnavalisten toonden zich in een lang lint aan het massaal toegestroomde publiek.

De 3x NIX-Boys met Fietsband uut Spakenburg.

De 3x NIX-Boys met Fietsband uut Spakenburg.

Zij deden mee in diverse categorieën, van kleine loopgroepen tot grote wagens met meer dan twintig personen. De juryprijs ging dit jaar naar belangenvereniging Nog 33 jaor carnaval met ‘Wi-j steke iedereen naor de kroon’. In de categorie wagens was er een eerste prijs voor Schöne Männer unf Frauen met ‘Wi-j zun 3 daag in alle state’. Tweede en derde werden respectievelijk Tröske & Co en Zat Gehad.

Bij de wagens met groepen van meer dan twintig personen ging Stökkums Wanhoop met de hoofdprijs aan de haal. Zij bouwden de wagen ‘Carnaval un grote bende’. De groep uit Stokkum werd op gepaste afstand gevolgd door de Joeksers (‘Hoe heurt het’) en CV Hatss-Jhie (‘Lookie Lookie very nice’).

In de categorie wagens en groepen van vijftien tot twintig was de eerste plaats voor Fiëste met ‘Wi-j hange 4 dage de bene d’r uut’. Gevolgd door Van Alles Wat en Jonge Bluumkes. Het Reessink Team behaalde met hun wagen ‘Un Koninklijk lintje veur Waskupenstad!’ de eerste plaats in de categorie wagens en groepen tot vijftien personen. De groep bleef daarmee De Uutstellers en Kats Onwies voor.

De hoofdprijs in de categorie grote groepen ging dit jaar naar Her en Der, die als thema ‘’t Fees is aan de Gang-es’ hadden. De Ketjes en de Plekkers werden twee en drie. Bij de kleine groepen van vier tot tien personen was er een eerste prijs voor Waskuupwiefkes&Co met ‘Wi-j zun un plekplààtje’. Zij kregen net iets meer punten dan De Zuutjes en Altiedschik.

In de categorie kleine groepen tot drie personen was er een eerste plaats voor De Sjonnies met ‘Uutsmieters’. Op twee en drie eindigden El Cunados en Kees. Tenslotte was er nog een aanmoedigingsprijs voor CV de Zoegnap met ‘Kerst vuult vertrouwd’.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.