Romantisch drama en kinderfilm in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam heeft een volle filmweek voor de boeg. Vanavond en maandag staat het romantische drama If Beale Street could talk op het programma. Woensdag 15 mei wordt twee keer de kinderfilm Klara en de gekke koeien gedraaid.

If Beale Street Could Talk (foto) speelt zich af in het begin van de jaren zeventig in Harlem, New York, en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt. Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19- en 20-jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen.

Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny.

In Klara en de gekke koeien woont het jonge kalf Klara in de grote stad en heeft ze maar één droom. Als ze later groter is, wil ze een grote ster worden. Op een dag krijgt Klara een langverwachte brief van haar vader. Ze heeft haar vader al jaren niet gezien en besluit hem op te zoeken. Zo komt Klara terecht in het echte boerderijleven vol avonturen. Ze maakt allemaal nieuwe vrienden, maar dan komt plotseling de boerderij in gevaar.

If Beale Street could talk begint om 20 uur. De kinderfilm is te zien om 13.30 en 15.30 uur. Reserveren kan via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang open.