Rob en Jessica Zweden kermiskoningspaar St. Jansgilde

BEEK/LOERBEEK – De nieuwe koningsparen van de Beeks-Loerbeekse kermis zijn bekend. Rob Zweden was de schutter die op maandag 27 augustus de houten vogel het genadeschot gaf bij het St. Jansgilde in Beek-Loerbeek.

Een vendelhulde voor het kermiskoningspaar Rob en Jessica Zweden. Foto Ben Boers

Hij was één van de 103 schutters die zich zaterdags tijdens het kramentellen hadden gemeld voor deze strijd. Na 303 schoten kwam het laatste restant van de vogelromp, tot grote verrassing van Rob, vlot naar beneden.

Op zondag de 26ste mochten zijn voorganger, schutterskoning Ronald Franken met zijn vrouw Willeke, plaatsnemen in de traditionele landauer om burgemeester Peter de Baat op te halen voor de jaarlijkse rondgang door Beek en Loerbeek. De zondag kende een vernieuwde opzet, welke getuige het grote aantal belangstellende in de smaak viel.

De Baat memoreerde in zijn openingswoord aan de ondernemendheid van het St. Jansgilde en met name de recent afgetreden voorzitter Jan Kluitman werd geroemd om zijn gastvrijheid, kennis van de gemeenschap en zijn langdurige inzet voor het St. Jansgilde. Voorzitter Berndsen gaf Jan Kluitman een lidmaatschap voor het leven. De burgemeester stelde dat de betrokkenheid van de inwoners bij hun gemeenschap kenmerkend is en dat deze betrokkenheid weldra gevraagd wordt bij de herinrichting van de St. Jansgildestraat.

Dames
Bij de dames was het een spannende strijd. De vogel bood lange tijd weerstand doordat een vleugel aan een draad bleef hangen. Eufra van Fontijn-Van Gaalen wist dit onderdeel uiteindelijk toch los te schieten. Imca Derksen schoot uiteindelijk het laatste deel van de romp naar beneden en werd kermiskoningin.

Dinsdagmiddag was het een gezellig samenzijn van jong en oud. Omstreeks 19 uur werden de verschillende prijzen uitgereikt door oud-voorzitter Kluitman. De uitslagen hiervan zijn terug te vinden op de website van het St. Jansgilde.Facebooktwittergoogle_plus

Sint Jansgilde Beek
Over de schrijver
Sint Jansgilde Beek-Loerbeek