Regioshow Vogelvereniging Ons Genoegen

DIDAM – Vogelvereniging Ons Genoegen houdt op zaterdag 2 en zondag 3 december een regioshow voor de regio Rijn en IJssel in Zaal Luiking in Didam. De regioshow vindt plaats in verband met het 70-jarig bestaan van de regio.

Vogelshow Ons Genoegen in 2016. Foto pr

De verenigingen die bij de regio Rijn en IJssel zijn aangesloten, zijn de Vogelvriend Zevenaar, de Edelzanger Dieren-Brummen, Tropenlust Wehl, Vogelvriend Doesburg, Witropaka Duiven, Rhedense Vogelvrienden, Ons Genoegen Didam, Kleine Zanger Doesburg en Gevleugelde Vrienden Velp. Voor de regioshow hebben 57 leden van de verenigingen 604 eigen gekweekte vogels ingezonden. De vogels zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals zang-, kleur- en postuurkanaries, Australische en Afrikaanse prachtvinken, Europese cultuurvogels (putters, goudvinken, groenvinken), hybriden oftewel bastaden, Agaponiden en grote parkieten.

Tijdens de show is er een verkoopklasse aanwezig en een tombola met diverse prijzen. De tentoonstelling is op zaterdag geopend van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 16 uur. Iedereen is welkom. Zaal Luiking is gevestigd aan de Van Voorstweg 1 in Didam.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.