Recordopbrengst Habru Duivendag voor kankerbestrijding

’s-HEERENBERG/DOETINCHEM – De online topduivenveiling, die afgelopen zaterdag afliep, en een loterij tijdens de elfde Habru Duivendag op 12 oktober hebben een nieuw record opgeleverd. Binnenkort kan de stichting Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding een cheque van maar liefst 22.500 euro in ontvangst nemen.

Door Sjaak Reumer

De door Hans Bruns (foto) van Habru georganiseerde veiling bracht het recordbedrag van 19.700 euro op, terwijl de loterij nog eens 2800 euro voor het goede doel opleverde. De cheque wordt binnenkort in het pand van Habru Aluminium, gespecialiseerd in duivensportproducten, aan een afvaardiging van Bergh in het Zadel overhandigd.

De opbrengst komt ten goede komt aan de Stichting Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. De veiling op www.gps-auctions.com, waarvoor Hans Bruns talrijke topduiven en bonnen van internationale grootheden heeft weten los te krijgen, eindigde dit jaar op zaterdag 26 oktober om precies 20 uur. Had Hans Bruns vorig jaar 24 duiven tot zijn beschikking voor de veiling, die in totaal 12.000 euro voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht opbrachten, dit jaar waren dat er 46.