Queen sluit muziekmaand Filmhuis Didam af

DIDAM – Als laatste film in de maart muziekmaand bij Filmhuis Didam staat vrijdag 31 maart het Rock Montreal concert van Queen op het programma. De concertfilm begint om 20 uur.

Paterson is maandag 3 april te zien in Filmhuis Didam.

Paterson is maandag 3 april te zien in Filmhuis Didam.

Queen Rock Montreal wordt vaak omschreven als een van de beste concerten van Queen, live opgenomen in het Montreal Forum in 1981. De originele beelden zijn opnieuw gemasterd in Ultra HD met perfecte surround sound om zo de beste bioscoopervaring voor Queen-fans te creëren.

Maandag 3 april draait Filmhuis Didam vanaf 20 uur Paterson. Paterson is een buschauffeur in de gelijknamige stad Paterson, New Jersey. Paterson hanteert een eenvoudige routine: hij rijdt zijn dagelijkse route, observeert de stad door zijn voorruit en krijgt gesprekken mee die om hem heen plaatsvinden. Hij schrijft gedichten in zijn boekje, gaat met de hond uit, stopt bij een bar en bestelt een biertje. Vervolgens gaat hij richting huis naar zijn vrouw Laura.

Haar wereld is elke dag anders. Bijna iedere dag heeft ze weer nieuwe dromen, telkens een ander, inspirerend project. Paterson houdt van Laura en zij houdt van hem. Hij steunt haar ambities en zij bewondert hem om zijn geheime gave voor poëzie.

Op beide avonden gaan de zaal en kassa een half uur voor aanvang van de film open. De entree bedraagt 7 euro. Meer informatie is te vinden op www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.