Pronkzitting carnavalsvereniging De Dösvlègels

BEEK/LOERBEEK – Voor Prins Joost 1e en zijn gevolg komt er zaterdag 16 november tijdens de pronkzitting van carnavalsvereniging De Dösvlègels uit Beek en Loerbeek een einde aan hun regeerperiode.

De artiesten Superboer en Heerenboer tijdens de pronkzitting van vorig jaar.

De artiesten Superboer en Heerenboer tijdens de pronkzitting van vorig jaar.

De prins krijgt – behalve de onvoorwaardelijke steun van zijn gevolg – ook hulp van artiesten, die in de traditionele buutton de meest opmerkelijke gebeurtenissen in het Vlègeldarp uit het afgelopen jaar gaan sketchen. Verder zijn er optredens van de dansgarde en diverse zangeressen. ‘Mooi at dat kan’ met allemaal dorpsgenoten op de bühne.

De pronkzitting vindt plaats in ’t Heuveltje en begint om 19.41 uur. De zaal is open vanaf 19.11 uur. Plaatsen kunnen tot en met 14 november worden gereserveerd via www.dosvlegels.info. Op vertoon van hun ledenkaart hebben leden en ereleden gratis entree. Donateurs ontvangen op vertoon van hun donateurskaart korting op de entreeprijs.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.