Project ‘Kunst en carnaval’ krijgt vervolg in Braamt

BRAAMT – Het project ‘Kunst en carnaval’ krijgt op 28 november weer een vervolg. In navolging van de carnavalsverenigingen in Nieuw-Dijk, Loil, Beek/Loerbeek en Zeddam kunnen nu ook de leden van carnavalsvereniging De Nöttekrakers uit Braamt de workshop ‘vormen en kleuren’ volgen.

Braamt carnavalIn 2010 kwam carnavalsvereniging De 11jes uit Nieuw-Dijk met het idee de jeugd en jongeren workshops aan te bieden ter ondersteuning van de activiteiten tijdens de jeugdpronkzitting en het bouwen van de wagens. Samen met Welcom werden de workshops ‘drama’ en ‘vormen en kleuren’ ontwikkeld.

Voor de jeugd van 9 tot en met 12 jaar is er de workshop drama waarbij het onder andere gaat om het uitvergroten van emoties en jezelf presenteren. Voor de oudere jeugd gaat het om een workshop vormen en kleuren onder leiding van Edwin van Onna. Het gaat bij deze workshop om het gebruik van vormen en kleuren bij het ontwerpen van een praalwagen.

Vrijdagavond 28 november geeft Van Onna in Braamt de workshop vormen en kleuren voor de wagenbouwers vanaf 15 jaar. De workshop vindt om 19.30 uur plaats in de Diamond Hall. Aanmelden kan bij Oscar van Leeuwen via 06 – 19422622 of info@nottekrakers.nl. Deelname aan de workshop is gratis. Vorige maand hebben de leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van basisschool de Boomgaard al de workshops drama gevolgd.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.