Prijswinnaars Fluisterwoud 2015 in zonnetje gezet

’s-HEERENBERG – Koning Frederick VII, zijn vrouw Isabella en enkele Fluisterwoud-bewoners hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan de prijswinnaars van het Fluisterwoud 2015. De bedenkers van de meest krachtige toverspreuken kregen een certificaat van echtheid overhandigd en hun spreuk komt volgend jaar in het Fluisterwoud te hangen.

Robin van Gorcum van basisschool De Ontdekking in Didam kreeg afgelopen week door Koning Frederick VII oorkonde voor de meest krachtige toverspreuk van het Fluisterwoud 2015 overhandigd.

Robin van Gorcum van basisschool De Ontdekking in Didam kreeg afgelopen week door Koning Frederick VII de oorkonde voor de meest krachtige toverspreuk van het Fluisterwoud 2015 uitgereikt.

Zo waren de koning, zijn heraut, een aantal heksen en de hofdame maandagmiddag op basisschool De Ontdekking in Didam. Hier kreeg Robin van Gorcom uit groep 3a een oorkonde en haar verzonnen spreuk als letterslinger uit handen van de koning.

Komend voorjaar ontvangt ze bovendien een uitnodiging om in de werkplaats van het Fluisterwoud te komen, waar haar spreuk klaar ligt in grote houten letters. Die letters mag ze dan zelf verven en versieren, waarna ze volgend jaar zomer tijdens het Fluisterwoud in het woud komen te hangen. Laura Scharsfoort van de Galamaschool in ’s-Heerenberg kreeg een dag later dezelfde eer toebedeeld.

De drie prijswinnaars van de kleurplatenactie, Isabela Jolink en Lena Ziemba uit ’s-Heerenberg en Nienke Maandag uit Beek, mochten woensdagmiddag bij Rijwielhandel Goossens in ’s-Heerenberg Koning Frederick VII en zijn vrouw Isabella ontmoeten. Verder werden ze door de middenstanders die het Fluisterwoud sponsoren in het zonnetje gezet.

Aan Koning Frederick VII werden dit jaar in het woud bovendien ideeën voor het Fluisterwoud van 2016 overhandigd. Een idee van Kilei den Heyer uit ’s-Heerenberg wordt uitgevoerd. Kilei is tijdens het Fluisterwoud daarom ook eregast van de koning en zijn gevolg en hij mag samen met de koning het Fluisterwoud 2016 openen.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.