Pop-up café bij De Dèèl, Brinks en Carpe Diem breiden terrassen uit

MONTFERLAND – Na maanden van sluiting mag vandaag de horeca weer open. Wij maakten een rondje langs onze adverteerders om te kijken hoe zij weer beginnen. Zo opent partycentrum De Dèèl in Beek vandaag een pop-up café en heeft Brinks Pannenkoeken het terras in Zeddam uitgebreid met picknicktafels voor de kerk.

“We hebben de afgelopen weken een aantal ruimtes opnieuw in de verf gezet”, zeggen Marcel en Judith Beekman van partycentrum De Dèèl. “Ook hebben we een nieuw akoestisch plafond en een andere indeling in onze partyzaal. De zaal heeft een make-over gekregen en is nu onze gezelligste huiskamer. Die hebben we tijdelijk ingericht als ons pop-up eetcafé. Hier kunnen gasten eten, borrelen en delicatessen kopen.”

Verder kunnen gasten terecht op het terras aan de voorzijde van het pand. In juli opent ook het buitenterrein met de stretchtent weer met diverse activiteiten. “Ons tijdelijke pop-up eetcafé in de partyzaal en het terras zijn vanaf vandaag geopend van donderdag tot zondag. Iedere zaterdag is er ‘Take Away Day’ met elke week twee gerechten. Binnen eten kan alleen op reservering. Verdere info voor het reserveren en de richtlijnen van het RIVM staan op onze website www.partycentrumdedeel.nl.”

Brinks Pannenkoeken
Bij Brinks Pannenkoeken is het restaurant opnieuw ingedeeld voor dertig personen en staan de tafels op anderhalve meter afstand. Ook het terras is opgefrist en opnieuw ingedeeld. “We hebben met de kerk in Zeddam afgesproken dat we een groter stuk grasveld mogen gebruiken voor meer picknickbanken, zodat er toch wat meer mensen op het terras kunnen zitten”, vertelt Ellen Weijenbarg.

De menukaart van het pannenkoekenrestaurant is aangepast. “Omdat de keukenmedewerkers ook meer afstand moeten bewaren, maken we het even iets makkelijker in de keuken. We kunnen altijd weer opschalen. Ook is de menukaart voor binnen een placemat geworden. Dat is hygiënischer, omdat we die na afloop weggooien. Voor buiten hebben we een menukaart met QR-code en ook losse menukaarten die goed schoongemaakt kunnen worden.”

Havezathe Carpe Diem
Havezathe Carpe Diem in Vethuizen heeft het hotel al weer een paar weken open en heeft dus al even kunnen proefdraaien. “Dat gaat prima”, zegt Pim Wijnands. “Vanaf vandaag mogen we ook weer daggasten ontvangen op ons terras en in het restaurant en dat is erg fijn. We hebben ons terras wel uitgebreid op het grasveld voor het terras.”

Het terras van Carpe Diem is uitgebreid op het grasveld.

De gerechten en het drinken worden bij Carpe Diem gewoon aan tafel geserveerd. “Dat doen we aan een extra tafel, waar de gasten zitten. Gasten moeten dus zelf het bord en de glazen naar zich toe schuiven. Daarnaast hebben we extra grote tafels, waarbij de stoelen zo staan dat we niet in de buurt komen en mooi aan de kop van de tafel kunnen uitserveren.”

De Westernboerderij
De Westernboerderij in Didam gaat vandaag nog niet open. “Er zijn nog teveel onduidelijkheden over activiteiten voor groepen”, vindt Richard Niels. “Daarom gaan wij waarschijnlijk pas in de derde week van juni open. Veel hangt af van hoe het vanaf vandaag loopt. Dat is allemaal nog lastig in te schatten.”

Hoofdfoto: Het pop-up café bij partycentrum De Dèèl.