Pluim burgemeester voor Voedselbank Montferland

’s-HEERENBERG – Burgemeester Ina Leppink van de gemeente Montferland heeft gisteravond voorafgaand aan de raadsvergadering in Gouden Handen een Pluim uitgereikt aan Voedselbank Montferland.

voedselbank algemeenDe voedselbank kreeg ‘de Pluim van de burgemeester’ voor het behalen van het keurmerk voor voedselveiligheid en hygiëne. Met dit keurmerk voldoet de voedselbank aan een aantal eisen die vergelijkbaar zijn met eisen die aan supermarkten worden gesteld. Met dit keurmerk hopen de voedselbanken de schroom van lokale supermarkten weg te nemen om voedseloverschotten aan voedselbanken te geven.

‘De Pluim van de burgemeester’ is voor inwoners van Montferland, die niet in aanmerking komen voor een gemeentelijke- of Koninklijke onderscheiding, maar wel extra waardering verdienen. Bijvoorbeeld omdat ze een bijzondere prestatie hebben verricht. Met de Pluim zet de burgemeester deze inwoners in het zonnetje.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.