Plavei biedt woningen alleen nog via Entree aan

DIDAM/’s-HEERENBERG – Woningcorporatie Plavei biedt vanaf 2018 januari haar huurwoningen nog maar op één manier aan. Op dit moment maakt Plavei gebruik van de systemen Entree en Thuis in de Achterhoek. Vanaf 2 januari biedt de woningcorporatie vrijkomende woningen alleen nog aan via www.entree.nu.

Mensen die op zoek zijn naar een huurwoning van Plavei kunnen online reageren op een vrijgekomen woning. Entree wordt op dit moment gebruikt voor woningen van Plavei in de voormalige gemeente Didam, Zevenaar en Westervoort. Bij Thuis in de Achterhoek staan mensen ingeschreven voor woningen van Plavei in ’s-Heerenberg, Kilder, Stokkum, Azewijn, Beek, Braamt en Zeddam. Vanaf 2 januari hoeven woningzoekenden die willen huren van Plavei zich niet meer bij twee loketten te melden.

De aanpassing heeft te maken met de afspraken in de Huisvestingsverordening. Deze gelden voor de toewijzing van sociale huurwoningen in de gemeenten die behoren tot de Stadsregio Arnhem Nijmegen, zoals de gemeenten Montferland en Zevenaar. De aanpassing heeft gevolgen voor de bestaande inschrijvingen en voor de manier van toewijzen van woningen. Bij Entree bepaalt bijvoorbeeld niet de inschrijftijd, maar de meettijd de volgorde in de lijst van reacties. Deze meettijd blijft altijd behouden, ook na een verhuizing.

Meer informatie is te vinden via www.plavei.nl/entree en op www.entree.nu. Entree.nu wordt ook vernieuwd en is daardoor beperkt bereikbaar vanaf 22 december.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.