Piepeblaozers vieren week eerder carnaval

DIDAM – Carnavalsvereniging De Piepeblaozers uit de buurtschap Oud-Dijk viert een week eerder dan normaal carnaval. Vond het feest voorheen altijd op de zaterdag voor het Didamse carnaval plaats, nu wordt het zaterdagavond 18 februari al gevierd.

Prinses Jet de 1e zwaaide de scepter tijdens carnaval 2016. Foto PR CV de Piepeblaozers

Prinses Jet de 1e zwaaide de scepter tijdens carnaval 2016. Foto PR CV de Piepeblaozers

Binnen de vereniging leeft al jaren het idee om de avond een week naar voren te halen, zodat ook de wagenbouwers en optochtlopers het feest mee kunnen vieren. Daarmee is het Piepeblaozerscarnaval ook geen concurrent meer van de recepties die veel groepen op de zaterdag voor het carnaval organiseren.

Het feest is bovendien in een ander jasje gegoten. De vaste elementen, zoals de Raod van (de h)Elf en het bekendmaken van de prins of prinses, blijven echter behouden. Verder betalen de gasten een entreeprijs, inclusief koffie, cake, hapjes en drankjes. Traditioneel wordt de avond afgesloten met koffie en brood.

De avond vindt plaats bij partycentrum Plok. Iedereen is welkom vanaf 19.49 uur. Meer informatie staat op www.piepeblaozers.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.