Perfecte 22ste Henk Lubberding ondanks mindere voorinschrijving

’s-HEERENBERG – Geen valpartijen, slechts een paar lekke banden en een prachtige finale. Wat wil je als organisatie van een wielerkoers nog meer. In ‘s-Heerenberg klopte dit jaar alles, behalve dan het deelnemersaantal. De voorinschrijving bij de 22ste Henk Lubberding Classic viel enorm tegen. Slechts 160 man.

Minnard Berkhoff uit Deventer gaat zegevierend als eerste over de streep. Foto Robin Sommers

“Gelukkig werd er dankzij het prachtige weer – dat voorspeld was en gelukkig ook kwam – volop bijgeschreven, zodat we toch met 250 man op pad konden voor een prachtige tocht door de Achterhoek, de Liemers en een stukje Duitsland”, zegt Sjaak Reumer. “En uiteindelijk kwamen we weer in finishplaats ‘s-Heerenberg terecht.” Sjaak Reumer is achteraf dik tevreden over het verloop van de 22ste Henk Lubberding Classic, dat in Minnard Berkhoff en Tessa van der Velden twee uitstekende winnaars had.

De finale begon op de dijk bij Lobith. Drie man, Ruud Grandia uit Doetinchem, Zwaluwen-voorzitter Gerjo Berentschot uit Zelhem en Minnard Berkhoff uit Deventer, net als Grandia werkzaam bij hoofdsponsor Specialized, gingen aan de haal en hadden bij de eerste doorkomst in ‘s-Heerenberg een voorsprong van ruim dertig seconden. Dat was bij de finish geslonken tot tien seconden, maar Berkhoff, Berentschot en Grandia gingen in die volgorde als eersten over de finish.

Bij de vrouwen was Tessa van de Velden uit Den Haag de snelste, gevolgd door Lina Eisen uit Nijmegen en Lisette Jacobs uit Arnhem.Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.