Overdracht Meikever aan Nieuw-Dijk op verkiezingsavond

NIEUW-DIJK – De Meikever wordt woensdag 7 maart officieus overgedaan aan het dorp Nieuw-Dijk. Wethouder Tanja Loeff en Marcel Wagener dragen het dorpshuis om 20 uur namens de gemeente Montferland over aan Robby de Reus van de Stichting Dorpsvoorziening Nieuw-Dijk en Jeroen Rosendahl van de Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk.

De Meikever.

Het officiële tekenen van de aktes vindt binnenkort plaats bij de notaris. “Deze overname is voor Nieuw-Dijk een enorme stap voorwaarts om de leefbaarheid in het dorp de te vergroten en er mede voor te zorgen dat het welzijn van de Nieuw-Dijkers zo goed mogelijk wordt gewaarborgd”, zegt Rosendahl.

De Meikever komt in eigendom van de Stichting Dorpsvoorziening Nieuw-Dijk. Deze stichting gaat voor het onderhoud en de exploitatie van het gebouw zorgen. Een nieuwe activiteitencommissie moet aan de hand van de Diekse Catalogus nieuwe activiteiten gaan ontplooien die in de Meikever kunnen plaatsvinden. Zij wordt daarin ondersteund door twee studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Verkiezingsavond
Na de officieuze overdracht van de Meikever houdt de Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk een verkiezingsavond. Nadat het dorp zich door middel van pitches aan de politieke partijen en de bezoekers heeft gepresenteerd is het woord aan de lijsttrekkers van de zes politieke partijen in Montferland. Zij mogen de door hen gemaakte keuzes toelichten. Rosendahl: “Daardoor leren we de politiek leiders beter kennen en horen we van hen hoe ze tegen de ontwikkelingen aankijken in de kleine kernen.”

De avond wordt gehouden bij zalencentrum Steak’m aan de Smallestraat 33 in Nieuw-Dijk. De inloop is om 19.30 uur.Facebooktwittergoogle_plus