OVD plaatst vier historische fotopanelen in oude gemeente Didam

DIDAM – De Oudheidkundige Vereniging Didam (OVD) heeft zaterdag 7 juli weer vier informatiepanelen geplaatst in de voormalige gemeente Didam. Op de panelen is historisch fotomateriaal te zien van de OVD en er staat informatie op over het gebouw of gebied, waar het bord is geplaatst.

Een delegatie van de OVD plaatste zaterdag onder andere een informatiepaneel bij de Mariakerk in Didam. Foto Wim Lubbers

Vorig jaar plaatste de OVD de eerste van in totaal vijftien panelen bij het Albertusgebouw in Didam en aan de Luynhorststraat in de buurtschap Greffelkamp. Zaterdag kwamen daar borden in het centrum van Nieuw-Dijk (tegenover de Smallestraat 40), het centrum van Oud-Dijk (nabij de Plok), in de buurt van de kerk in Loil en bij de Mariakerk in Didam bij. De panelen zijn voorzien van een QR-code, die verwijst naar de website van de OVD voor een uitgebreide toelichting op het fotomateriaal.

Stimuleringsfonds
De informatiepanelen worden grotendeels bekostigd door een bijdrage uit het Rabobank Stimuleringsfonds. Daaruit mocht de vereniging in 2015 een bedrag van 10.000 euro ontvangen. Ook de gemeente Montferland betaalde mee aan de borden. Voor financiering van de overige kosten hoopt de OVD extra sponsors te vinden.

Het project staat onder leiding van Vincent van Vuuren en wordt in fases uitgevoerd. De laatste panelen worden naar verwachting eind 2018/begin 2019 geplaatst.Facebooktwittergoogle_plus