Openluchtspel vol hekserij op historische locatie

’s-HEERENBERG – De jarenlange traditie van een openluchtspel tijdens het Mechteld ten Ham weekend wordt ook dit jaar voortgezet. De stichting Mechteld ten Ham brengt in augustus het toneelstuk ‘Zo is Marnette’ op de planken.

De repetities voor het openluchtspel zijn in volle gang.

De repetities voor het openluchtspel zijn in volle gang.

Zoals de titel doet vermoeden gaat het stuk over Marnette. Marnette is een jonge vrouw, beeldschoon en verleidelijk. Zonder de bescherming van haar vriendinnen Gentile en Bouilli zou ze verloren zijn en door iedere man in de struiken worden getrokken. Maar als de afgewezen mannen de meisjes van bijzondere krachten beschuldigen, waarmee zij hen betoverd zouden hebben, neemt het verhaal een andere wending. De vrouwen dreigen in het gedrang te komen. Die slaan echter de handen ineen en de mannen delven het onderspit.

Het blijspel wordt opgevoerd bij de historische Boetselaersborg in ’s-Heerenberg. Het openluchtspel is te zien op 19, 20 en 21 augustus. De kaartverkoop gaat binnenkort van start. Kijk voor meer informatie op facebook.com/zoismarnette.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.