Opening nieuw seizoen op kasteel Huis Bergh vervroegd

’s-HEERENBERG – De start van het nieuwe seizoen op kasteel Huis Bergh gaat dit jaar net even iets anders dan in voorgaande jaren. Het seizoen start vanaf dit jaar namelijk al op dinsdag 2 april in plaats van eind april. Het kasteel is dan tot november voor het publiek geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.30 tot 16.30 uur.

Er zijn in die maanden allerlei activiteiten te beleven op het kasteel. Op de eerste en laatste zondagen van april tot en met september kunnen bezoekers om 14.30 uur zelf munten komen slaan onder leiding van de muntmeesters. De heren en graven Van den Bergh hebben in het verleden muntbedrijven gehad in of bij hun kastelen. Van de voormalige muntplaatsen bestaat alleen de ’s-Heerenbergse nog.

Open Trouwdag
Op zondag 14 april van 11 tot 15.30 uur is het kasteel weer een Open Trouwdaglocatie. Bezoekers kunnen alvast sfeer proeven voor een feest of evenement op het kasteel. De entree is gratis voor aanstaande bruidsparen. Naast de feestzalen is ook één van de torenkamers te zien, waar overnacht kan worden.

Tweede Paasdag, maandag 22 april, kunnen gezinnen aansluiten bij Feest!rondleiding. Bezoekers krijgen daarbij antwoord op de vraag wat er met Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren wordt gevierd.

Nieuwe tentoonstelling
De collectie van Huis Bergh wordt vanaf 24 mei opnieuw onder de loep genomen tijdens de nieuwe tentoonstelling ‘Nieuwe Avonturen met een collectie’. In de afgelopen tien jaar heeft het onderzoek aan de collecties van Huis Bergh niet stilgestaan. Een goed moment dus om de resultaten van dat onderzoek te laten zien in een nieuwe tentoonstelling met bijbehorende publicatie.

De Slag om Bergh
Tijdens het Pinksterweekend op 9 en 10 juni vindt er een nieuw evenement plaats op Huis Bergh: De Slag om Bergh – De 80-jarige oorlog. De 80-jarige oorlog was een roerige tijd in de Berghse geschiedenis. Huis Bergh gaat terug naar die tijd met onder andere de ‘Compagnie Grolle’ en ‘MARS Compagnie te voet’. Er is een kampement met mensen uit die tijd en er zijn verschillende doeactiviteiten voor kinderen in en rondom het kasteel.

Kijk voor de openingstijden en activiteiten van kasteel Huis Bergh op www.huisbergh.nl of bel 0314-661281.