Ook Michel Butter en Daniël Wanjiru aan start Montferland Run

’s-HEERENBERG – Michel Butter loopt na zijn zesde plaats op de New York Marathon zijn eerste wegwedstrijd tijdens de 22e editie van de Pfixx Solar Montferland Run. Voor Butter is de wedstrijd in ’s-Heerenberg over vijftien kilometer de opmaat naar het jaar 2018, waarin de marathon tijdens de Europese Kampioenschappen in Berlijn centraal staat.

Michel Butter.

Naast Butter staan onder andere ook Khalid Choukoud en het marathonfenomeen Daniël Wanjiru op zondag 3 december aan de start in ‘s-Heerenberg. Na in 2016 de Amsterdam Marathon te hebben gewonnen, versloeg Wanjiru afgelopen april Kenenisa Bekele tijdensd de prestigieuze marathon van Londen. Khalid Choukoud won vorig jaar de Nederlandse titel op de marathon in Amsterdam en bewees dat hij op de klassieke afstand altijd goed is voor een tijd rond de 2.11 uur.

Het deelnemersveld van de 22e editie van de Pfixx Solar Montferland Run is met de toevoeging van Michel Butter, Khalid Choukoud en Daniël Wanjiru opnieuw zeer sterk. Elk jaar kiest de organisatie voor een mix van wereldsterren, Nederlandse toppers en aanstormende Afrikaanse talenten. In 2015 maakte Michel Butter ook al zijn opwachting in ’s-Heerenberg. Toen finishte hij als negende in 45.52 minuten.

Bij de vrouwen doet Kim Dillen mee. Zij is met 2.33.24 uur de snelste Nederlandse marathonloopster van 2017. Afgelopen september scherpte Dillen haar persoonlijk record aan in de gerenommeerde stadsmarathon van Berlijn. De 2.33.24 was goed voor de tiende plaats en daarmee voldeed zij bovendien aan de limiet van de Atletiekunie voor deelname aan het EK volgend jaar in Berlijn.

De blikvanger bij de vrouwen is echter de wereldrecordhoudster, wereld- en Olympisch kampioene Almaz Ayana. De Ethiopische loopster werd dit jaar in Londen wereldkampioene over tien kilometer en liep in haar gouden Olympische race van 2016 het wereldrecord op de baan over tien kilometer na 23 jaar met meer dan veertien seconden uit de boeken.

Kijk voor meer informatie over de Montferland Run op www.montferlandrun.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.