Ook Bergh in het Zadel kampt met gevolgen coronavirus

’s-HEERENBERG – De coronacrisis is ook aan Bergh in het Zadel niet voorbij gegaan. De eerste evenementen zijn inmiddels afgelast. Zo is besloten dat de jaarlijkse golfdagen dit jaar niet doorgaan.

Door Sjaak Reumer

Voorzitter Gerard Hendriksen van GolfdagBergh legt uit: “De organisatie van de GolfdagBergh stelt voor om in verband met de coronacrisis voorlopig maar even een pas op de plaats te maken. We weten nu in ieder geval al dat ook na 28 april de ‘1,5 meternorm’ voor langere tijd van toepassing blijft. Daarmee is golfen in flights met vier en na afloop in groepsverband een hapje of een drankje nuttigen niet mogelijk. Daarbij behoort onze doelgroep ook voor het grootste deel nog eens tot de risicogroep. Eén van onze golfers is inmiddels met corona besmet en ligt in het ziekenhuis. Mogelijk kunnen we in september of oktober één toernooi spelen. Daarover later meer.”

Onderzoek
Ondanks het niet doorgaan van de golfdagen 2020 kan BIHZ toch 66.000 euro toekennen aan een onderzoek van professor dokter Leendert Looijenga van het Prinses Máxima Centrum naar ‘behoud van vruchtbaarheid bij jongetjes met kanker voor de puberteit’. Over dit onderzoek vertelt hij binnenkort meer in een interview. Het benodigde geld heeft de stichting BIHZ nog grotendeels over van giften van vorig jaar van Oma’s Jam (10.000 euro), de Habru Duivendag (22.500 euro) en van de Daphne Veldhuis Stichting (28.500 euro).

Ook de Reünietocht, die gepland stond voor afgelopen zaterdag 9 mei, kon niet doorgaan. Aanvankelijk lag het in de bedoeling de tocht later dit jaar te verrijden, maar inmiddels heeft het bestuur tijdens de onlangs gehouden zoomvergadering besloten deze uit te stellen tot volgend jaar. Een definitieve datum is nog niet vastgesteld. Binnenkort is er meer nieuws vanuit het bestuur, waaruit blijkt dat de stichting ondanks de coronamaatregelen zeker niet stilzit.

Tijdens de zoomvergadering was iedereen vanachter zijn eigen computer aan het vergaderen voor Bergh in het Zadel. Foto Robin Sommers