Ontwikkeling nieuwbouwproject Kerkwijk nadert eindfase

DIDAM – De eerste vier fasen van het nieuwbouwproject Kerkwijk in Didam zijn bijna voltooid. De laatste vier kavels worden nu ontwikkeld en verkocht. Op dit moment wordt ook de grond voor de vijfde en laatste fase van Kerkwijk geschikt gemaakt, die ruimte biedt aan zo’n 110 woningen.

“Daarna is er in Didam geen grond meer voor grote ontwikkelingen en moeten we met nieuwe plannen komen”, zegt wethouder Walter Gerritsen. “Dichtbij de school ligt echter nog een aantal bochtkavels uit de eerste fase, waarvoor we nu een plan hebben gemaakt voor vier vrijstaande woningen.”

Voor deze percelen was al eens een plan voor medioren- en seniorenwoningen. Deze woningen bleken echter onverkoopbaar, omdat ze te dichtbij de school en te ver van het centrum liggen. Kapa Vastgoed kwam daarom met een nieuw plan voor vijf vrijstaande woningen.

“Het nadeel is echter dat de percelen in een bocht liggen en daardoor spitse tuinen krijgen”, weet Gerritsen. “We hebben daarom één woning geschrapt en iets van de grondprijs afgedaan. Daarmee zijn de kavels wat groter geworden en is de prijs ongeveer hetzelfde gebleven.”

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de ontwikkeling van de laatste fase van Kerkwijk ook begonnen. Op het terrein tussen de Dijksestraat en Ruigenhoek, waar een paar jaar geleden ook het schuttersevenement Landjuweel is gehouden, worden nog ongeveer 110 vrijstaande, halfvrijstaande en rijwoningen gebouwd. Verder komen in dit gebied, op het terrein van Dick Reuling, nog 26 woningen. Deze zijn al volop in de verkoop.