Olga Commandeur opent eerste Montferlandse beweegtuin

DIDAM – Oud-atlete Olga Commandeur opent zondag 14 september de eerste beweegtuin van Montferland in het Dominee Storkpark achter het Albertusgebouw in Didam. De opening vindt om 13 uur plaats.

Gerard Lamers, initiator van de 11 Dorpentoer, op de plek waar zondag de eerste Montferlandse beweegtuin wordt geopend.

Gerard Lamers, initiator van de 11 Dorpentoer, op de plek waar zondag de eerste Montferlandse beweegtuin wordt geopend.

De opening vindt plaats tijdens de 11 Dorpentoer, die voor het tweede achtereenvolgende in de gemeente plaatsvindt. In Didam wordt hiervoor het Albertusgebouw opengesteld. Belangstellenden zijn vanaf 11 uur welkom om binnen een kijkje te komen nemen.

In het gebouw zijn er voortdurend rondleidingen voor de deelnemers aan de 11 Dorpentoer. Verder treden onder andere het koor Mengelmoes en een kwartet met Annet Lammers-van Raaij op. Ook is beeldend kunstenaar Ineke van Geemen aanwezig en richt de Oudheidkundige Vereniging Didam (OVD) een tentoonstelling in over het Albertusgebouw. Buiten is een aantal oldtimer auto’s te bezichtigen en worden dus voor het eerst de toestellen in de beweegtuin in gebruik genomen.

De activiteiten zijn tevens gekoppeld aan de Open Monumentendagen die op 13 en 14 september plaatsvinden. Het thema van de Open Monumentendagen is ‘Reizen’. In het kader van dit thema is er een verbinding gemaakt tussen de verschillende gemeenten in de Liemers. Aan de hand van een routekaart kunnen mensen op eigen gelegenheid langs een aantal Liemerse monumenten reizen. Op verzoek van de OVD is het Albertusgebouw in Didam ook als halte in de route opgenomen. Er is ook een wandelroute langs diverse gemeentelijke- en rijksmonumenten in Didam verkrijgbaar.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.