Notaris Laarberg: ‘We zijn open, maar werken zoveel mogelijk digitaal’

DIDAM – Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars is gewoon open tijdens de coronacrisis. De notarissen moeten ook nu hun diensten kunnen blijven verlenen. Het notariskantoor in Didam heeft echter wel een aantal maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen.

Waar het kan, worden zaken via de digitale weg geregeld. Dit gebeurt bijvoorbeeld via FaceTime, zoom skype of gewoon telefonisch. Besprekingen of het laten passeren van de akte worden op kantoor achter een dichte glazen wand gedaan. Daarbij is niet meer dan één cliënt aanwezig, tenzij alle bezoekers uit één huishouden komen.

Bij de verkoop van een woning komen de verkopers eerst op kantoor voor het tekenen van de volmacht en het afgeven van de sleutels, waarna de kopers de sleutels bij de notaris afhalen en de akte wordt gepasseerd. “Wij vragen onze cliënten betalingen via de bank over te maken en zo min mogelijk pinbetalingen te doen”, zegt Aletta Laarberg. “Ook kunnen mensen op kantoor hun eigen identiteitsbewijs scannen. Zo hoeven wij hun ID niet aan te pakken.”

Ten slotte kunnen mensen volmachten, die thuis worden getekend, via FaceTime aan de notaris laten zien. Aletta: “We maken daarvan een schermvideo en slaan die vervolgens op. Op deze manier proberen we in deze coronacrisis al onze diensten te blijven verlenen.”

Voor vragen kan telefonisch of via de mail contact worden opgenomen met Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars, 0316-221243 of info@notariskantoordidam.nl. Het kantoor aan de Marsweg 2 in Didam is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.