Nieuwe BOA in bosgebied Huis Bergh

’s-HEERENBERG – Stichting Huis Bergh heeft in april 2015 in haar bosgebied een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) aangesteld. Hij is twee jaar actief geweest en wordt morgen (1 december) opgevolgd door de nieuwe BOA Pieter van Helden.

BOA Pieter van Helden. Foto Huis Bergh

De nieuwe BOA treedt op als gastheer en beantwoordt vragen van bezoekers. Als het nodig is, spreekt hij mensen aan op hun gedrag en wijst ze op de geldende regels. In het bosgebied van Huis Bergh moeten honden bijvoorbeeld aangelijnd zijn buiten de losloopgebieden en mag er alleen worden gewandeld, gefietst en paardgereden op de daarvoor bestemde paden. Waar nodig werkt de BOA samen met de toezichthouders van Natuurmonumenten.

Stichting Huis Bergh beheert, naast het kasteel, het archief, de kunstcollectie en de monumenten, ook 500 hectare buitengebied. Het gebied bestaat voornamelijk uit bos. Voor het grootste deel ligt dit bos aan de ’s-Heerenbergse kant van de Oude Eltenseweg, die het Bergherbos doorsnijdt.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.