Nieuwbouw sportpark fusieclub FC Bergh van start

’s-HEERENBERG – Op sportpark de Boshoek in ’s-Heerenberg is vandaag de schop de grond in gegaan voor de nieuwbouw voor voetbalvereniging FC Bergh. De fusieclub krijgt er onder andere vier kleedkamers bij.

Vorige week zaterdag haalden de spelers van het tweede zaterdagteam van MvR de klinkers al uit het terras. Vandaag is hier begonnen met de graafwerkzaamheden voor de nieuwbouw. “De nieuwbouw bestaat uit vier kleedkamers en een berg- en massageruimte”, vertelt MvR-voorzitter Jos Marissink. “Deze worden, aansluitend op onze huidige acht kleedkamers, onder de grond gebouwd. Als de bouw klaar is, komt het terras er bovenop (afbeelding, red. NS).”

Velden
Naast deze werkzaamheden worden ook de drie velden op het sportpark onder handen genomen. Op het hoofdveld wordt het kunstgras vervangen door een nieuwe toplaag. Op het huidige trainingsveld komt ook kunstgras en veld drie blijft een natuurgrasveld, maar wordt helemaal opgeknapt. Marissink: “Daarmee is nu al een begin gemaakt. Het kunstgras is van de nieuwste generatie, waarbij de ‘autobandenkorrels’ zijn vervangen door een synthetische variant.” Alle drie velden worden voorzien van LED verlichting.

Zo beschikt FC Bergh aan het begin van het nieuwe seizoen over in totaal drie wedstrijd- en trainingsvelden met verlichting. “Berekeningen wijzen uit dat dit voldoende moet zijn om de ongeveer 45 teams een plek te kunnen bieden”, vertelt Marissink.

FC Bergh is ontstaan door een fusie van de voetbalverenigingen MvR, VVL uit Lengel en VV Stokkum. De fusieclub speelt vanaf het seizoen 2019-2020 in ’s-Heerenberg in de clubkleuren blauw en zwart. Ook het sportpark krijgt een nieuwe naam en gaat Marinus van Rooijen heten.