Nieuw tenue voor voetbalteam Tijn en 1315 euro voor Stichting Hartekind

DIDAM – De sponsoractie van Tijn van Lanen (13) voor nieuwe voetbaltenues voor zijn team JO15-5 en de Stichting Hartekind is geslaagd. Niet alleen is zijn elftal onlangs helemaal in het nieuw gestoken, ook werd er liefst 1315 euro opgehaald voor het goede doel. Afgelopen zaterdag werd de cheque overhandigd aan de Stichting Hartekind.

Cindy en Noud (3) Boerstal namen de cheque voorafgaand aan de derde competitiewedstrijd van JO15-5 op sportpark de Nevelhorst van DVC’26 in Didam in ontvangst. Noud heeft, net als Tijn, een aangeboren hartafwijking en onderging in zijn korte leven al meerdere hartoperaties. Zijn moeder Cindy is regiovrijwilligster en organiseerde dit jaar al weer de vierde collecte voor de Stichting Hartekind.

Sponsoracties
“Dit soort acties zijn heel belangrijk voor de stichting”, zegt Boerstal. “Zeker nu er door het coronavirus geen grote sponsoracties worden georganiseerd en de collecte dit jaar online was. Dat levert toch minder geld op dan wanneer je bij de mensen aan de deur komt. We hebben twintig collectanten en vorig jaar haalden we met de collecte nog zo’n 8000 euro op in Montferland. Dit jaar bijna 700 euro.”

De sponsoractie van Tijn werd bedacht door zijn vader Marco van Lanen. Hij wilde het team van zijn zoon, waarvan hij zelf trainer is, graag een keer in nieuwe tenues laten voetballen. “Wij hebben alleen geen ouders met een eigen bedrijf die een shirt kunnen sponsoren”, vertelt Van Lanen. “Tot nu toe speelden we altijd in de oude shirts van andere teams.”

Dus bedacht hij een actie, waarmee ook de aandoening van Tijn aandacht krijgt. “Het geld voor het complete wedstrijdtenue voor de hele ploeg hebben we bij elkaar gekregen via donaties en giften. Als sponsor staat er geen bedrijf op ons shirt, maar de naam van de Stichting Hartekind. En het bedrag dat we over hadden, is dus voor het goede doel.”